img (+32) (0)3 3150103
img info@staldelavigne.com
img Chaamseweg 77, 2328 Meerle (België)
  • Volg ons:
Onze merries

Keuringen

Alle merries van “Stal de la Vigne” zijn röntgenologisch en klinisch gekeurd, zodat er met gezonde paarden gefokt wordt. De merries zijn PROK (waardig) gekeurd. De merries komen uit bekende Nederlandse en Duitse bloedlijnen, zij zijn gezond van lijf en leden. Al deze merries zijn geselecteerd op veel souplesse en het makkelijk kunnen bewegen door het lijf. U kunt filmpjes bekijken op het YouTube Kanaal van Stal de la Vigne.

Huisvesting

De merries staan in de maanden maart tot en met september buiten op het land, al dan niet met veulen, in de overigen maanden staan deze merries op stal.Als de merries op stal staan dan gaan zij iedere dag minimaal een uur aan de stapmolen, dit om de paarden voldoende beweging te geven, naar mate de tijd van dragen van een veulen toeneemt wordt de tijd aan de stapmolen korter. De merries worden op stal iedere dag verzorgd, uitgemest en gevoerd met hoogwaardig voedsel en hooi, afgestemd op de dracht en de komst van het veulen.

Medische controle

Alle merries staan het gehele jaar onder medische controle, zij worden regelmatig onderzocht door een arts. De paarden krijgen op tijd hun wormen kuur en worden op gepaste tijd bekapt om de juiste stand van de voeten te waarborgen. De merries krijgen aan een eind van de dracht een birth-alarm om, ook worden zij in deze periode gevolgd met een camera, dit om geen enkele bevalling te missen zodat de merries goed begeleidtkunnen bevallen.

De merries van Stal de la Vigne:

Diola Utopia †

Diola Utopia (Vincent x Duc de Normandie) de grondlegger van onze prachtige "de la Vigne stam! Aan deze prachtige grootramige merrie met haar sterke soepele beweging en plezierige karakter hebben we enorm veel te danken.
Lees meer

Viola Utopia

Viola-Utopia is een hele fijne merrie ,waar wij enorm trots op zijn! Zij geeft haar aparte bewegingen heel goed door aan haar kinderen. Haar dochters Dante, Chardonnay en Evita hebben er voor gezorgd dat Viola onlangs het predicaat Preferent heeft mogen ontvangen.
Lees meer

Diola Utopia Jr.

Diola is een hele fijne donkerbruine merrie van 1.70 m, geboren in 2008. Diola heeft een extreem sterke en goede galop en stap en in de ruime draf laat ze veel veerkracht zien! Ze is onder het zadel fijn te bewerken en cool in haar hoofd. Op stal is het een echte schat en een plaatje om te zien!
Lees meer

Chardonnay

Chardonnay is een hele elegante elite-vosmerrie. Ze beschikt werkelijk over drie super gangen, die haar ook tot op de NMK 2010 gebracht hebben. Ze werd daar geroemd om haar manier van lopen, deze maakte haar enorm groot en was extreem soepel!
Lees meer