img (+32) (0)3 3150103
img info@staldelavigne.com
img Chaamseweg 77, 2328 Meerle (België)
  • Volg ons:
Future

FutureFuture; met geweldige sportprestaties op Lichte Tour-niveau en een fenomenale verervingskracht heeft deze millenniumhengst inmiddels de verwachtingen waargemaakt die in hem werden gesteld bij zijn bekroning als Westfaalse kampioenshengst 2000. “Een hengst met een wonderbaarlijk lijf, een goed fundament en een bijzonder interieur, die weet op te vallen door zijn lossigheid, gedragenheid en door zijn zuivere voorbeen- alsmede achterbeengebruik,” zo omschreef de fokleider Dr. Marahrens hem reeds als 2,5-jarige.

In 2008 debuteerde Future in de Nederlandse en internationale Lichte Tour onder Marlies van Baalen en presteerde hij het om iedere wedstrijd in de bovenste regionen te eindigen. Naast zijn exclusieve sportcarriëre heeft Future zich in de fokkerij inmiddels ook als stempelhengst gevestigd; naast zijn 3 goedgekeurde zonen, For Fortune, Future’s Dream en Volare, bracht hij in Westfalen de Staatspremie merrie Fiorette en leverde hij met de merrie Vilona in 2008 de Nederlandse alsmede Limburgse dressuurkampioene.

Verder zijn Future’s nakomelingen uiterst geliefd op de diverse veilingen en stond hij garant voor een topper tijdens de Equine Elite-veiling 2008 met zijn dochter Wednesday, die voor maar liefst 160.000 Euro van eigenaar wisselde. Tijdens de editie in 2007 waren het zijn kinderen Valetta (110.000 Euro) en Weerman (50.000 Euro), die veel opzien baarden.

Deze exclusiviteit is niet zo wonderbaarlijk gezien het feit dat zijn vader, Florestan I de titel ‘stempelhengst’ mag dragen. Naast het geliefde bloed van Florestan I brengt Future de gewenste bloedtoevoer over Apart-Angelo xx, die zorgt voor de verwantschap met de Olympiade winnaar Rembrandt, Ahlerich, Amon en de stervererver Rubinstein. Ook de moeder van Future, heeft een grote bijdrage in de Duitse fokkerij geleverd, met maar liefst 2 goedgekeurde zonen en vijf ‘Staatspremie’-dochters. Future: zo moet het zijn!

Future is goedgekeurd voor Westfalen, Rheinland, Oldenburg en Berlin-Brandenburg.

Stamboom

Florestan I Fidelio Furioso II
Laura
Raute St.Pr.St. Rheingold
Gode St.Pr.St.
Angelina St.Pr.St. Apart Agenlo XX
Gundi St.Pr.St.
Schwalbe Verb.Pr.St. Silvaner
ne St.Pr.St.