img (+32) (0)3 3150103
img info@staldelavigne.com
img Chaamseweg 77, 2328 Meerle (België)
  • Volg ons:
Florencio

Florencio is onbetwist een aanwinst voor de dressuurfokkerij. Door zijn ongelooflijke schoonheid, gepaard met zijn natuurlijke, lichtvoetige opwaartse bewegingen, is hij een openbaring voor elke dressuur liefhebber.

Florencio is een dressuur gefokte hengst van de allerbeste fokhengsten van Westfalen en Hannover die het nodige bloed en expressie in de dressuurfokkerij kan brengen. Vader Florestan I is de dressuurambassadeur van het Westfaalse stamboek bij uitstek, met diverse goedgekeurde zonen zoals Fidermark, Fleurop, Furst Heinreich, Faveur, Neostan, Flores, Freestyle en Flieder. Grootvader Weltmeyer is een van de bekendste fokhengsten van Hannover met talloze goedgekeurde zonen en producten in de dressuursport. Verder in Florencio’s pedigree komen we de bekende dressuur vererver Pik Bube tegen. Al met al zijn de dressuur genen dus zeer sterk verankerd in Florencio.

Florencio behaalde tijdens de Verrichtingstest in Zweibrucken al een monsterscore voor de dressuuronderdelen: Karakter: 8,5; Stap: 10; draf: 8,2; galop 9,2; Rittigkeit: 9,5 en springen 7,8. In 2003 was Florencio zeer succesvol met Simon Dropp. Florencio werd Reserve Kampioen van heel Duitsland op het prestigieuze ‘Bundeschampionat 2003’. Bovendien werden zij Algemeen Kampioen van alle vier jarigen in Westfalen. Florencio zette in de hengstencompetitie 2003 met Hans-Peter Minderhoud een fantastische prestatie neer, met hoge klasseringen in Zuidbroek, Weert en Goes.

De eerste veulens van Florencio zijn geboren in 2002. Het zijn rijtypische en grootgelijnde veulens met veel uitstraling en zeer goede bewegingen zowel in draf als in galop. In 2004 werd Florencio Wereldkampioen bij de dressuurpaarden in Verden met de hoogst behaalde score ooit: 9,80. Florencio werd in 2005 voor de tweede keer Wereldkampioen dressuur in Verden! In 2011 leverde Florencio drie kampioenen: Charmeur (pavo cup 4-jarigen). Borencio (pavo cup 5 jarigen) en Gregwaard (nationaal veulenkampioen).

Stamboom

Florestan Fidelio Furioso II
Laura
Raute Rheingold
Gode
Walessa Weltmeyer World Cup I
Anka
Pirelli Pik Bube II
Waldrun-Wodan