img (+32) (0)3 3150103
img info@staldelavigne.com
img Chaamseweg 77, 2328 Meerle (België)
  • Volg ons:
Expression

ExpressionIn Oktober 2012 is Expression goedgekeurd bij het KWPN. Expression gaf de ruiters een zeer goed gevoel, hij heeft een zeer goede instelling en laat zich zeer goed bewerken. Daarbij heeft Expression veel souplesse en laat hij mooie ruime bergopwaartse bewegingen zien.

De extra dressuuraanleg van Expression zit in zijn genen verankerd. Expressionís vader is de succesvolle Lichte Tour dressuurhengst Vivaldi (uitgebracht door Hans Peter Minderhout). Expressionís moeder, Melody (keur sport-dres pref), was als driejarige Kampioen van Nederland bij het KWPN.

Melody is op jonge leeftijd in korte tijd klaargemaakt voor een bijzonder succesvolle Z-dressuurcarriëre. Regelmatig behaalde Melody percentages van 65% tot 70% in het Z dressuur (in die tijd waren dat extra hoge scores). Melody bleek absoluut geschikt voor de hogere dressuursport, maar gezien haar extra dressuurgenen hebben wij Melody op jonge leeftijd teruggetrokken uit de sport en volledig ingezet voor de fokkerij. Expressionís grootvader, Vincent, is Nederlands Kampioen Grand-Prix dressuur geweest onder Annemarie Sanders-Keijzer.

Stamboom

Vivaldi Krack C Flemmingh
Gicara II
Renate-Utopia
ster, preferent, prestatie
Jazz (Jacob)
Darla-Utopia
Melody
keur, sport, preferent
Vincent Pretendent
keur
Oleprinses
keur, preferent, prestatie
Ganulda
keur, preferent
Apollonios xx
Sjoelka