img (+32) (0)3 3150103
img info@staldelavigne.com
img Chaamseweg 77, 2328 Meerle (België)
  • Volg ons:
De hengstenkeuze

In de keuze voor de hengsten maken wij gebruik van goed gekeurde hengsten van zowel het KWPN, HANOVERAANS en OLDENBURGER stamboek.

Criteria

De criteria voor een juiste hengst zijn:

  1. wat hebben de hengsten zelf gepresteerd
  2. hoe de nakomelingen zich presenteren
  3. de bewegingen van de hengsten.
  4. uit welke bloedlijnen de hengst gefokt is
  5. welke hengst er bij onze merrie past.

Deze criteria worden sterk gevolgd om ons fokbeleid te kunnen nastreven.

Ervaren hengsten

Over het algemeen wordt er gedekt met talentvolle hengsten die zichzelf in de loop der jaren bewezen hebben in de sport of die op jonge leeftijd zich al heel goed ontwikkelen en waarvan is aangetoond dat zij het zwaardere dressuur werk kunnen of waarvan wordt verwacht wordt dat zij een goede toekomst tegemoet gaan in de dressuursport.

Er zal dan ook niet gedekt worden met een hengst die zijn sporen nog moet verdienen of waarvan de verwachting er niet is dat deze hengts ze sporen gaat verdienen. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de nakomelingen van een hengst, worden regelmatig veulen veilingen bezocht, dit om te zien wat deze hengst doorgeeft aan zijn kinderen bij diverse merries. Hierbij wordt vooral gelet of dat de hengst zijn bewegingen en exterieur een aanvulling zijn geweest ten opzichte van de merrie.

Onze geselecteerde hengsten:

Broere Jazz KWPN

Topleverancier van dressuurbeloften, waarvan meerdere presteren op Grand Prix niveau! Broere Jazz is goedgekeurd bij het KWPN, Deense en Oldenburgse stamboek. Broere Jazz staat met een index van 173 punten, met een betrouwbaarheid van 95%, aan de top bij de dressuurhengsten.
Lees meer

Future

Met geweldige sportprestaties op Lichte Tour-niveau en een fenomenale verervingskracht heeft deze millenniumhengst inmiddels de verwachtingen waargemaakt die in hem werden gesteld bij zijn bekroning als Westfaalse kampioenshengst 2000.
Lees meer

Sandro Hit

Bundeskampioen, Wereldkampioen, ongekende verervingskwaliteit; zijn kinderen breken alle prijs records, winnen al jaren kampioenschappen, overwinnen tijdens keuringen en zijn eerste kinderen zegevieren reeds in wereldbekerwedstrijden.
Lees meer

Oscar

Oscar is in 1999 goedgekeurd door het KWPN. Deze KWPN hengst heeft veel maat, formaat en drie zeer goede gangen. Daarnaast beschikt Oscar over een zeer werkwillig karaker dat hij ook vererft. Het publiek sprak lovende woorden over de nakomelingen van Oscar. Van de jury kreeg Oscar ook een prima rapport mee.
Lees meer

Uphill

In mei 2004 is Uphill (v. Oscar) goedgekeurd door het KWPN. Uphill is een fijn dressuurpaard met een goed karakter en een goede werkwilligheid. Op het juryrapport werd Uphill omschreven als “een energieke, betrouwbare hengst, Uphill heeft veel bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende bewerken”.
Lees meer

Expression

In Oktober 2012 is Expression goedgekeurd bij het KWPN. Expression gaf de ruiters een zeer goed gevoel, hij heeft een zeer goede instelling en laat zich zeer goed bewerken. Daarbij heeft Expression veel souplesse en laat hij mooie ruime bergopwaartse bewegingen zien.
Lees meer

Bon Bravour

I.P.S Bon Bravour is een moderne hoogbenige dressuurhengst die via beide grootvaders een flinke hoeveelheid Trakehner bloed voert. Onder zijn vaste ruiter Tom Franckx heeft de donkerbruine hengst al een ongelooflijke staat van dienst. Zo wist Bon Bravour twee jaar op rij de KWPN hengstencompetitie overtuigend op zijn naam te schrijven.
Lees meer

Florencio

Florencio is onbetwist een aanwinst voor de dressuur fokkerij. Door zijn ongelooflijke schoonheid, gepaard met zijn natuurlijke, lichtvoetige opwaartse bewegingen, is hij een openbaring voor elke dressuur liefhebber. Florencio is een dressuur gefokte hengst van de allerbeste fokhengsten van Westfalen en Hannover die het nodige bloed en expressie in de dressuurfokkerij kan brengen.
Lees meer